fbpx
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Artist talk med Lisa Tan: Misslyckandets betydelse

En tv-skärm som är nersläckt med undantag av en leende smiley. Skärmen står i en träinstallation i ett utställningsrum.
Lisa Tan, installationsbild ”Dodge and/or Burn”. Foto: Jean-Baptiste Béranger

Artist talk med Lisa Tan: Misslyckandets betydelse

klockan

I samarbete med Skånes konstförening bjuder konsthallen in till en offentlig föreläsning med den Stockholmsbaserade konstnären Lisa Tan. Lisa Tan presenterar ett urval av sina verk, med fokus på den roll som misslyckande och besvikelse har spelat i hennes arbetsprocess. Föreläsningen inkluderar även en kort presentation av hennes soloutställning, ”Dodge and/or Burn”, som nu visas på konsthallen Accelerator i Stockholm, och en specialvisning av filmen ”Dodge and Burn”. Föreläsningen är på engelska.

I utställningen ”Dodge and/or Burn” har Lisa Tan tittat på skärningspunkter mellan nervsystemet och människans inre liv för att förstå mekanismerna och verkningar av konst, osäkerhet och formandet av det egna jaget. Filmen ”Dodge and Burn” (2021–2023) ingår i utställningen, och utgår från Tans återkommande försök att filma fyrverkerier från ett kommersiellt passagerarplan på väg till Los Angeles under USA:s självständighetsdag den 4 juli. Filmen, som visas under föreläsningen, har kommit till i ett försök att hantera sensorisk överbelastning och den skiftande närheten för varje individ till våld och annan exploatering i samtiden. Utställningen på Accelerator pågår fram till den 11 februari 2024.

Lisa Tan är också aktuell på Skånes konstförening, där hennes film ”Waves” (2015) visas i utställningen ”On the pulse of water”. Utställningen, kuraterad av Tawanda Appiah, reflekterar över historia, kontaktpunkter, språk, påverkan och satir, allt som vecklar ut sig genom skärmens flytande lins. Utställningen, som även inkluderar verk av CUSS Group, Runo Lagomarsino och Tabita Rezaire, pågår till den 29 oktober. Läs mer om utställningen här.

Program:

14.00: Introduktion av curator Tawanda Appiah (Skånes konstförening)
14.10–15.10: Föreläsning av Lisa Tan
15.10–15.30: Publikfrågor
15.30: Avslutning

Information

Vad: Föreläsning på engelska
När: Lör 28.10 kl 14–15:30
Var: C-salen

Drop in, fri entré

I samarbete med Skånes konstförening

Lisa Tan är född i New York 1973. Hennes präglas av personligt berättande och kännetecknas av materiell och konceptuell precision. Hon jobbar med både installationer, fotografi, video, skrivande och andra uttryck, och är för närvarande professor vid Konstfack i Stockholm. Hennes arbete har presenterats i soloutställningar och grupputställningar på institutioner som Kunstinstituut Melly, Rotterdam (2022), Moderna Museet, Stockholm (2021), Tabakalera, San Sebastian (2021), Whitechapel Gallery, London (2020), MIT List Center (2017), Kunsthall Trondheim (2017), ICA Philadelphia (2016). Hon har medverkat i ”The Ghost Ship and the Sea Change” (den elfte GIBCA-biennalen i Göteborg 2021), ”Why Not Ask Again?” (den elfte Shanghai Biennale 2016) och ”Surround Audience” (triennalutställningen på New Museum 2015).

Konstnären Lisa Tan poserar med armarna i kors framför en träinstallation. Hon är ikäldd ljusblå skjorta och bruna kostymbyxor.
Lisa Tan. Foto: Jean-Baptiste Beranger 2023