fbpx
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kvinna Liv Frihet: Tillsammans skapar vi motståndets väv

Två kvinnor som böjer sig över en stor duk med målad text på marken. De sitter och målar med penslar på duken.
Inför årsdagen av mordet på Jina (Mahsa) Amini samlas vi i solidaritet med våldets offer och skapar en protestbanderoll.

Kvinna Liv Frihet: Tillsammans skapar vi motståndets väv

klockan

Nästan ett år har passerat sedan det statssanktionerade mordet på Jina (Mahsa) Amini, en 22-årig kurdisk kvinna – mordet som startade revolutionen Jin, Jiyan, Azadi. Feminists for Jina (Sweden) bjuder in till en workshop på Malmö Konsthall där vi delar tankar, oro och hopp medan vi tillsammans skapar en protestbanderoll – en symbol för solidaritet, protest och minne. 

Mordet på Jina (Mahsa) Amini startade ett omfattande uppror där kvinnor, queers, transpersoner och andra förtryckta grupper agerade som förtrupper för Jin Jiyan Azadi-revolutionen – en kamp som fortsätter i dag. Feminists for Jina (Sweden) välkomnar alla, som strävar efter en värld där kön, sexualitet, klass, nationalitet, etnicitet och religion inte utgör grunder för förtryck, till en workshop och en dag fylld av solidaritet på Malmö Konsthall. Under workshopen pratar vi, ser en dokumentär, lyssnar på föredrag, läser brev och meddelanden från Iran och lyssnar på livemusik, samtidigt som vi kollektivt skapar en protestbanderoll genom att måla, sy och skriva. 

Workshopen bjuder in er alla, oavsett identitet och bakgrund, att delta. Oavsett om du är en erfaren konstnär eller helt enkelt brinner för att stödja kvinnors rättigheter, kan du bidra till en kamp som överskrider gränser. Med banderollen som vår duk kommer vi att kombinera färger, idéer, känslor och berättelser som speglar den globala gemenskapens mångfald och styrkan bakom Jin, Jiyan, Azadi. Vi kommer att tillhandahålla bilder och slogans för screentryck på tyg – ta gärna med egna t-shirts och/eller tygväskor.

Program

11.00 Workshopen invigs
11.15 Välkomsttal
11.45 Text från Asma Balouch (aktivist) läses upp av arrangörerna
12.00 Motståndets röster – PEN Malmö läser texter från Iran
13.00 Föredrag av Azar Mahloujian (författare)
13.45 Föredrag av Fataneh Farahani (professor i etnologi)

Paus

14.15 Livemusik med Maryam Javidmehr (musiker)
14.30 Föredrag med Kaveh Kermanshahi (aktivist)
15.15 Föredrag med Diana Mulinari (professor i genusvetenskap)
16.00 Föredrag med Samira Moatazedi (författare)
16.30 Motståndets röster – PEN Malmö läser texter från Iran
16.45 Avslutningssamtal

Programmet ordnas av Feminists for Jina (Sweden) i samarbete med Malmö Konsthall, PEN Malmö, ABF Malmö och KKV Grafik i Malmö.

Information

Vad: Workshop
När: Lör 2.9 kl 11–17
Var: Verkstan

Drop in, fri entré