fbpx
Laddar Events

« All Events

  • This event has passed.
Evenemangs-serie Evenemangs-serie: BUFF kortfilmspaket: Livet och världen

BUFF kortfilmspaket: Livet och världen

Filmstill ur animerad film föreställande en liten flicka som håller ett leksaksskepp i sina händer.
BUFF kortfilmspaket på Malmö Konsthall 2023.

BUFF kortfilmspaket: Livet och världen

klockan

Barn- och ungdomsfilmfestivalen BUFF gästar Malmö Konsthall med ett animerat kortfilmspaket för barn. Filmpaketet Livet och världen innehåller fyra animerade kortfilmer för de yngsta i åldern 3–6 år. Filmerna visas loopande i Verkstan och är gratis.

Kortfilmspaketet är sammanlagt cirka 40 minuter långt och innehåller inte tal och text. Följande fyra filmer visas på Konsthallen. Läs mer om alla filmer här.

Maïja (Frankrike, 2019): Vid en nordlig kust väntar Maïja på att hennes pappa ska återvända hem från sin fisketur. Men vädret förvärras och mörka moln drar in. Färgstark animation om väntan och längtan.

Saturday’s Apartment (Sydkorea, 2018): När strömmen plötsligt går i ett bostadshus måste människorna hjälpas år för att lösa olika problem. Animation om den gemenskap som kan uppstå när det oväntade inträffar.

The Kite (Tjeckien, Slovakien, Polen, 2018): En liten pojke umgås flitigt med sin morfar. Att vara tillsammans med honom är ett äventyr. Men morfar är gammal och lager för lager blir han nu tunnare och mer genomskinlig. En bländande fin animation om glädje och sorg.

Tide (Portugal, 2019): I havet bor en stor skäggig farbror med röda byxor och randig mössa. Med ett kluckande skratt hjälper han både fåglar, fiskar och människor som är i nöd eller som behöver muntras upp.

BUFF Malmö Filmfestival är en årlig återkommande internationell barn- och ungdomsfilmfestival som äger rum i Malmö under en vecka i mars. BUFF Filmfestival har sedan 1984 varit det viktigaste visningsfönstret för film för barn och unga i Norden.

 

Vad: Kortfilmspaket
När:
Lör 11.3 kl 11–17
Sön 12.3 kl 11–17
Ons 15.3 kl 11–19
Var: Studion i Verkstan

 

Ingen anmälan krävs, fri entré

Samarr. BUFF