fbpx
Laddar Events

« All Events

  • This event has passed.

Bokrelease: Kartritartornet av Leif Holmstrand

Fotografiskt porträtt av konstnären Leif Holmstrand som en Buddha-figur, färgad i rosa, guld och beige.
Leif Holmstrand aktuell med romanen ”Kartritartornet”.

Bokrelease: Kartritartornet av Leif Holmstrand

klockan

Leif Holmstrand och Pequod Press släpper romanen ”Kartritartornet” med musik, happening och läsningar. Medverkande är Erik Cronqvist, Kristofer Folkhammar, Leif Holmstrand och eventuell hemlig gästartist.

Om boken: ”Tyra och Jamal älskar varandra, men föraktas av sina påtvingade låtsasföräldrar. Deras liv rasar ner i en ond lantlig dröm. Kartritartornet är en mörk syskonkärlekshistoria om samhörighet bortom hopp, men också en barock bildväv med motiv från John Miltons Det förlorade paradiset och från en allt mer söndertrasad samtid.”

Leif Holmstrand (f. 1972) bor i Malmö och är en queer konstnär, författare och musiker. Han arbetar i en öppen antistraight tradition med konfliktlinjer av typen världen kontra kroppen. Textila tekniker och skulpturassemblage står ofta i fokus, men även platsspecifika ingrepp och idén om människan som ett djur bland andra på dessa platser är av betydelse – och handlingen, akten, ritualen. Han är aktuell med romanen ”Kartritartornet” (Pequod Press) och diktboken ”Inte världen” (Bonniers) Senaste större utställningen var ”Ur djupet”, en retrospektiv på Marabouparken konsthall 2021–2022.

Information

Vad: Bokrelease
När: Onsdag 7.6 18:00–20:00
Var: C-salen

Drop in, fri entré