fbpx
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Bokrelease: Kartritartornet av Leif Holmstrand

Verk av Leif Holmstrand. Han har avporträtterat sig själv som en Buddha-figur, färgad i rosa, guld och beige.
Leif Holmstrand aktuell med romanen Kartritartornet.

Bokrelease: Kartritartornet av Leif Holmstrand

7.6 18:00 20:00

Leif Holmstrand och Pequod Press släpper romanen Kartritartornet med musik, happening och läsningar. Medverkande: Erik Cronqvist, Kristofer Folkhammar, Leif Holmstrand och ev. hemlig gästartist.

Om boken: ”Tyra och Jamal älskar varandra, men föraktas av sina påtvingade låtsasföräldrar. Deras liv rasar ner i en ond lantlig dröm. Kartritartornet är en mörk syskonkärlekshistoria om samhörighet bortom hopp, men också en barock bildväv med motiv från John Miltons Det förlorade paradiset och från en allt mer söndertrasad samtid.”

Leif Holmstrand (f. 1972) bor i Malmö och är en queer konstnär, författare och musiker. Han arbetar i en öppen antistraight tradition med konfliktlinjer av typen världen kontra kroppen. Textila tekniker och skulpturassemblage står ofta i fokus, men även platsspecifika ingrepp och idén om människan som ett djur bland andra på dessa platser är av betydelse – och handlingen, akten, ritualen. Han är aktuell med romanen Kartritartornet (Pequod Press) och diktboken Inte världen (Bonniers) Senaste större utställningen var Ur djupet, en retrospektiv på Marabouparken konsthall 2021–2022.

Information

Vad: Bokrelease
När: Ons 7.6 kl 18–20
Var: C-salen

Drop in, fri entré