fbpx
Fotografi av hand som bläddrar i en bok. På sidorna syns färgglada självporträtt av konstnären William Scott tillsammans med jordglobar och kartor

bokhandeln

Malmö Konsthalls bokhandel har sedan 1994 södra Sveriges största och bredaste utbud av böcker om konst. Här kan du både leta efter något att ge bort och fördjupa dina egna kunskaper om den samtida konstscenen.

I bokhandeln finns det ett stort urval av böcker inom konstens utvidgade fält att fördjupa sig i: fotoböcker, artists’ books, poesi, teori, serier och barnböcker. Tidskriftsavdelningen är välfylld med såväl lokala som nationella konst- och kulturtidskrifter. Vill du förnya på väggarna hemma eller skicka en hälsning till någon så finns det gott om affischer och vykort att välja på – från Malmö Konsthalls öppnande 1975 och framåt. Inför varje utställning producerar Konsthallen posters och vykort, ibland en utställningskatalog, som finns till salu. En traditionell, långsam och internationell bokhandel för malmöbon och den långväga gästen!

Öppettider

Bokhandeln är oftast öppen när Konsthallen är öppen. Avvikelser förekommer dock, exempelvis när konsthallen byter utställning. Här hittar du aktuell info om våra öppettider.

Förfrågningar om kataloger, posters eller andra produkter i bokhandeln, skicka mail till per.engstrom@malmo.se eller ring oss på 040-34 60 00.

Affischer i urval

 • Poster Åke Hodell: Svartvitt självporträtt, foto och collage, av Åke Hodell i flygarmössa och överstrukna ögon.
  Poster Åke Hodell 2022
 • Poster Ragna Bley. Brun, rosa och blå mjuk form
  Poster Ragna Bley 2020
 • Poster Henrik Olesen. Svartvitt porträtt av en man, ett halvätet äpple svävar framför ansiktet
  Poster Henrik Olesen 2011
 • Svartvitt porträtt av person. Poster "Christer Strömholm" 2002.
  Poster Christer Strömholm 1996
 • Poster Abakanowicz. Brun-grå skulptur
  Poster Magdalena Abakanowicz 1977