fbpx
Tv visandes blå himmel med vita och grå moln

YOKO ONO: T.V. to See the Sky

 - 

För att uppleva verket via YouTube, klicka här (Getty Research Institute)
Du kan också logga in hemifrån via QR-koden nedan!

Eventet är inspirerat av Yoko Onos andra konceptualisering av verket Sky T.V., som gjordes 1967 för Lisson Gallery i London. Hon beskrev verket som ”en TV bara för att se himlen. Olika kanaler för olika himlar, hög himmel, låg himmel osv.” SKY T.V. 1966 var en videoskulptur och ett möbelverk som Ono talar om som ”en sluten krets TV installerad i galleriet för att se på himlen.” Den visade en direktsänd livevideo av himlen ovanför byggnaden (där verket var installerat) – ett sätt att få himmel inomhus, även om rummet saknar fönster.

I samarbete med Yoko Ono presenterar Getty Research Institute och Feminist Center for Creative Work en 24-timmars direktsändning av himlen via Zoom. Flera internationella institutioner deltar i denna livesändning av himlen, som sänds till publiken där hemma. I en tid präglad av revolution och reflektion, med begränsade möjligheter till resande, men med en stor önskan om samhörighet och kontakt, söker vi förtröstan hos Onos åkallan av himlen som en plats för möjligheter och förnyelse, såväl som ett territorium utom räckhåll för kapital och ägande. Eventet äger rum den 21 juni för att sammanfalla med och fira sommarsolståndet och fullmånen 20–24 juni (i USA är det även blodmåne).

Verket T.V. to See the Sky kan även upplevas i Mellanrummet på Malmö Konsthall den 21 juni kl. 14.42–17.00 och 22 juni kl. 11.00–14.42.

Sky T.V. for Washington, Yoko Ono, 1966/2014, closed-circuit video installation, dimensions variable. Joseph H. Hirshhorn Purchase Fund, 2016. Photography by William Andrews. Hirshhorn Museum and Sculpture Garden.

För att uppleva verket via zoom anmäl dig via denna länk eller genom QR-koden nedan.