fbpx
Orange teckning på vitt papper

Utställning Konstlyftet: INUTI

 - 

I Konstlyftet har femton Dagliga verksamheter LSS besökt Malmö Konsthall under 2018 och inspirerats av årets utställningar. Under totalt 54 workshopstillfällen utforskade man olika tekniker och material. Grafiken och att skapa genom att knyta och linda eller genom att kombinera text och bild har stått i fokus. Resultatet har blivit utställningen Inuti.

Konstlyftets deltagare har arbetat fram personliga verk i Malmö Konsthalls verkstad. De har inspirerats av Judith Scotts skulpturer och Laura Lamiels installationer. Brukarna har sammanfogat föremål med garn och tråd och knutit in hemliga budskap i sina objekt. Under Maria Lindbergs utställning skapades med linjer och verktitlar. De har också tecknat labyrinter och knutar. Jacqueline de Jong inspirerade till att sätta samman bilder på olika teman, som ett sorts collage. Utställningen Inuti presenterar de etablerade gruppernas sammanfogade objekt, ofta i bokens form. Passagen och Valborg DV visar ramade bilder samt stora tryck.

Konstlyftet är ett samarbete mellan Daglig verksamhet LSS Annexet, Bokbytet, Butik Holmgången, Fabriken, Geijersgatan, Getgatan, Kronan, Kulladal, Kulturhuset Teamus, Lindeborg, Linnéhuset, Pappersmakarna, Passagen, Redaktionen och Valborg samt KKV Grafik Malmö och Malmö Konsthall.