fbpx
En målning av Marianne Andersson Embäck som föreställer en mansperson som dricker ur en blå kaffekopp.
Marianne Andersson Embäck. Var och en, 2022

Utställning i vitrinerna: Marianne Andersson Embäck

26.10–16.11 2022

Marianne Andersson Embäcks teckningar och målningar blir ofta till i skärningspunkten mellan olika händelser och hur vi minns dessa. Hur våra minnen från barndomen kan väckas till liv av till synes obetydliga vardagsföremål som en kopp, en sko eller en hatt. Hur den tiden som fanns, finns fortfarande och att vi bär den med oss inombords. Nu visas ett urval av hennes verk i vitrinerna i Mellanrummet på Malmö Konsthall.

Måleriet uppstår när färg, form och innehåll sammansmälter. De oväntade perspektiven och proportionerna i kombination med de vibrerande färgerna visualiserar både lekfullt och ömsint ögonblick ur livet.

Marianne Andersson Embäck är en av de femtio konstnärer som medverkar i den pågående utställningen I staden växer ett fält på Malmö Konsthall. Hennes verk visas i vitrinerna med anledning av att hon är årets mottagare av Stiftelsen Malmö Konsthall av år 1931:s stipendium. Marianne Andersson Embäck är utbildad på Malmö Konstskola Forum och Gustavus Primus målarskola i Göteborg.

Information

Vad: Utställning i vitrinerna, Mellanrummet
När: 26.10–16.11