fbpx
Porträttbilder av Sydsvenskans salonger deltagare.

INSTÄLLT! Sydsvenskans salonger: Vilket Malmö vill vi ha?

7.12 2022 *Evenemanget är inställt p.g.a. sjukdom

Till 2045 beräknas Malmö ha en halv miljon invånare. Hur byggs en stad så att den inkluderar nyanlända, öppnar för mångfald, rymmer hållbarhet och behåller sin själ? Välkommen på ett samtal om hur staden kan växa och hur vi kan värna om Malmös mångfald i anslutning till konsthallens utställning I staden växer ett fält – 50 konstnärer i Malmö.

Mångfald utgörs av sköra ekosystem som är beroende av många faktorer för att kunna utvecklas, växa och överleva. Hur motverkar man en gentrifiering och en homogenisering av staden? Inser vi vad som står på spel, och vet vi vad som inte får gå förlorat? Årets sista Sydsvenskans salonger handlar om Malmö och Malmös framtid med utgångspunkt i utställningen I staden växer ett fält – 50 konstnärer i Malmö som visas på Malmö Konsthall. Utställningen lyfter den rika mångfald som skapar en dynamisk konstscen. Hur avspeglar det här Malmö som stad, och hur vill vi att vår stad ska se ut?

Medverkande är Fredrik Gertten, filmare och journalist, Karin Grundström, professor i arkitektur vid Malmö universitet och Åsa Bjerndell, arkitekt på White arkitekter/CSAM. Samtalet leds av Heidi Avellan, politisk chefredaktör för Sydsvenskan/Helsingborgs Dagblad.

Information

Vad: Panelsamtal
När: Onsdag 7.12 kl 18–19
Var: Utställningshallen

Fri entré, ingen anmälan krävs