fbpx
Svartvita porträtt av Bengt Norborg, Tomas Ries, Anna Davour och Heidi Avallan

Sydsvenskans salonger: SPEED 2

 - 

Hur speglas det dagspolitiska läget i samtidskonsten, och kan den få oss att förstå något om vår politiska historia? Sydsvenskans salonger är ett nytt samarbete mellan Malmö Konsthall och Sydsvenskan där diskussioner om vår omvärld tar avstamp i konsthallens utställningar.

Onsdagen den 10 april kl 18–19 ges ett samtal mellan Bengt Norborg, utrikeskorrespondent och programledare för SVT:s Korrespondenterna, Tomas Ries, docent i säkerhet och strategi, Försvarshögskolan i Stockholm, och Anna Davour, fysik- och astronomiredaktör på tidskriften Forskning & Framsteg. Samtalsledare är Heidi Avellan, politisk chefredaktör på HD/Sydsvenskan.

Inbjudna gäster kommer, liksom den aktuella utställningen SPEED 2, att tala om allmänna hotbilder som stegrande klimatångest och paranoia, och visa på likheter mellan det världspolitiska klimat som rådde under det kalla kriget, och det som råder idag.

Observera att evenemanget inleds 17.30 med en introduktion till utställningen SPEED 2 av Mats Stjernstedt, chef Malmö Konsthall.

Ett samarrangemang med Sydsvenskan.
Fri entré med begränsat antal platser.

Bilder: Bengt Norborg. Foto: Marco Nilson; Tomas Reis. Foto: Rickard Kilström; Anna Davour. Foto: Privat