fbpx
Konstnären Marianne Andersson Embäck framför en tegelvägg. Hon har rött hår, rött läppstift, glasögon och en sjal runt halsen.
Marianne Andersson Embäck. Foto: Lars Embäck

Stipendieutdelning & artist talk: Marianne Andersson Embäck

26.10 2022 kl 18

Stiftelsen Malmö Konsthall av år 1931 delar ut sitt stipendium på 100 000 kronor. Årets stipendiat är Marianne Andersson Embäck, som direkt efter utdelningen håller ett artist talk och berättar om sitt konstnärskap. Marianne Andersson Embäck är född 1956 och utbildad på Malmö Konstskola Forum samt Gustavus Primus målarskola i Göteborg. Hon är sedan 1982 bosatt i Malmö.

Utdrag ur motiveringen:

Vi minns ofta oväsentliga saker och händelser i livet; ett brevinkast, en doft av trappuppgång eller tvålen på badkarskanten. Marianne Andersson Embäck målar sina minnen från uppväxten på ett lite skevt vis med stor färgkänsla. … Sammantaget ger oss alla målningar en större bild där känslan av det osynliga är uppenbar. Vi hör ljud och känner dofter. Vi anar även ett dovt mörker som vibrerar i skuggan. Att vissa förmodade delar saknas, gör inte att vi inte ser. Istället skapar vi själva fortsättningen utanför ramen. I och med det, blir hennes minnen våra minnen. Det privata blir allas.

Marianne Andersson Embäck visar med anledning av Stiftelsen Malmö Konsthall av år 1931:s stipendium verk i vitrinerna i Mellanrummet under perioden 26.10–16.11 2022. Hon är en av de femtio konstnärer som medverkar i den pågående utställningen I staden växer ett fält på Malmö Konsthall.

Stipendiet, som varje år tillfaller en idag verksam konstnär med anknytning till Malmö, går ej att söka.

Information

Vad: Stipendieutdelning & artist talk

Var: C-salen
När: Ons 26.10 kl 18
Språk: Svenska

Drop in, fri entré

Samarr. Stiftelsen Malmö Konsthall av år 1931