fbpx
Vilma Ståls modell som kommer installeras senare i sommar

Skaterymdskepp landar på Konsthallstorget

Invigning 11.6

Under Konsthallens utställning med William Scott (11.6–4.9 2022) landar rymdskepp från en alternativ skateboarddimension på Konsthallstorget. Installationerna är ett samarbete mellan Bryggeriets Gymnasiums skateboardlinje, Fastighets- och Gatukontoret och Malmö Konsthall. Eleverna i kursen Konstarterna och Samhället har tagit inspiration från Scotts arbete med att skapa förbättrade versioner av världen där vardag och fantasi delar verklighet. Nu tar elevernas utopiska former plats på Konsthallstorget.

Andraårseleven Marvin Ekemo Fonnes och Vilma Ståls skulpturer av skateboardanpassade rymdskepp valdes ut av en jury bestående av representanter från Malmö Konsthall, Fastighets- och Gatukontoret och skateboardvärlden. Marvins installation landar på torget den 11e juni och kompletteras senare under sommaren av Vilmas. Skeppen lämnar torget mot andra dimensioner i september. Den 11e juni firas denna kosmiska händelse med att Marvins skepp öppnas för fri åkning, varvat med uppvisningar från Bryggeriets elever.

När?

I samband med att den första skulpturen placeras på torget den 11 juni arrangeras en uppvisning med elever från Bryggeriets Gymnasium kl 16–18.  

Kontakt:  

Fastighets och Gatukontoret: gustav.eden(at)malmo.se

Malmö Konsthall: angela.cesarec(at)malmo.se

Bryggeriets Gymnasium: andreas.johansson(at)bryggerietsgymnasium.se 

Marvin Ekemo Fonnes inspirationsbild till projektet.