fbpx
Tre bilder som beskriver programpunkter för evenemangskväll.

Programkväll: Döden

Med Anastasia Ax, Guds Söner och Noise against Fascism 29.4 kl 17–20

Till utställningen Åke Hodell – Motstånd har utställningens curator Elena Wolay bjudit in musiker, performancekonstnärer, poeter och författare för att på olika sätt aktivera verk av Åke Hodell i utställningen. Under programkvällen 28.4 kopplad till temat ”Döden” i utställningen, arbetar Anastasia Ax med ett pågående performanceverk. I utställningshallen: Harsh Noise av Noise Against Fascism och performance av Guds Söner.

Anastasia Ax är en konstnär baserad I Stockholm. Anastasia Ax är utbildad på Kungliga Konsthögskolan, Stockholm och Fotohögskolan, Göteborg. Hennes konstnärskap präglas av en blandning av performance, måleri, skulptur och ljud. Hon använder sin kropp som utgångspunkt i brutala eller subtila kollisioner med fysiska material. Hon undersöker dekonstruktion och transformation som ett sätt att skapa nya berättelser, rasera givna föreställningar och bryta fysiska och imaginära gränser.

Guds söner, som består av konstnärerna Leif Elggren och Kent Tankred, startades 1988 efter flera års samarbeten. Guds söners arbetsområde kan beskrivas som ett undersökande av ett mentalt luftrum där olika okonventionella verktyg används. Det hörbara är lika viktigt som det visuella. Guds söner utökas ofta av andra aktörer såsom vänner och kollegor som influerar och påverkar det som hörs och ses. Guds söner står i det civila försvarets tjänst och vill ingjuta kraft och mod.um.

Noise Against Fascism är harsh noise. Ett öronbedövande vrål i ilska och sorg över förtryck och orättvisor, i kärlek och solidaritet med alla som gör motstånd. Live improviseras musiken fram på no input mixer, loopade effektpedaler och diverse annan elektronik.

Information

Fredag 29.4. Kl 17–20

17:00 Performance av Anastasia Ax (i C-salen)
18:30 Performance av Guds Söner och Noise against Fascism (Utställningshallen)