fbpx

Moloid A… presenterar: Performance om arbetets hjältar

30.11 2022 kl 18

Courage means speaking from the heart: Vi är uppsträckta och stolta ryggar som gör vårt arbete dag till dag med ett lager av voodoo” är ett performanceverk av Rex Okoro Ijomanta och Johanna Gustavsson i samarbete med bandet De Empirez. Verket får sin premiär på Malmö Konsthall.

Sittandes på trädets rötter startar berättelsen om kroppar som lyssnar och tänker, kroppar som arbetar åt andra, kroppar som servar andra, kroppar som ser allt utifrån, kroppar som gör sitt arbete dag till dag med ett lager av voodoo. Vi får möta karaktärerna Skuggan, Den som är mellan då & nu och Den samtida krigaren – du kan kalla dem hjältar. De ger oss en inblick i deras livs- och arbetsvillkor i vårt samtida Sverige. Vi bjuder in dig att lyssna, känna, se dig själv och de andra, reflektera och fira med oss. Möt skuggor av ömt raseri och gränslös kärlek för gemenskap.

Programmet presenteras av konstnärsduon Moloid A… som under höst och vinter 2022–2023 välkomnar publiken till en serie kvällsprogram i Malmö Konsthalls utställning I staden växer ett fält – 50 konstnärer i Malmö. Performanceverket är en vidareutveckling av ljudverket med samma namn som presenterades på Hägerstensåsens medborgarhus i Stockholm sommaren 2022.

Information

Vad: Performance

När: 30.11 kl 18
Var: Utställningshallen
Språk: Svenska & engelska
Längd: Cirka 30 min

Drop in & fri entré

Genomförs med stöd från Kulturrådet.

Logga för Kulturrådet.

Medverkande

Johanna Gustavsson är diversearbetare och konstnär som arbetar med performance, scenkonst, text och ljud. Hon har bland annat skrivit romanerna Jag gör vi varje dag och Vi är den här platsen eller tillståndet. Hon var även en av initiativtagarna till MFK Malmö Fria Kvinnouniversitet (2006–2011).

Rex Okoro Ijomanta är diversearbetare och autodidakt författare som skriver poesi och skönlitteratur. I sitt hemland Nigeria skrev han politiska texter under alias som en del av organisationen IPOB – Indigenous People Of Biafra.

Manus, regi och idé: Rex Okoro Ijomanta & Johanna Gustavsson
I rollerna: Rex Okoro Ijomanta, Steve Shungu, Hugo Onyeaghala, De Empirez & Johanna Gustavsson
Musik: De Empirez – Steve Shungo, Hugo Onyeaghala, Kenneth Egemuka, Per Persson, Blessed Bonney Kuntu-Blankson m.fl.
Videomaterial: Kenneth Egemuka och Michel Batata (kamera), Michel Batata och Per Persson (klippning), Per Persson (ljudproducent)
Tack till: Nasim Aghili, Jennifer Hayashida, De Empirez och speciellt Steve Shungu och Hugo Onyeaghala, Jeuno Kim, akcg, Malin Holgersson, Mon Johansson, The Knife, Lo Hillarp, Ida Börjel, Malmö konsthall & all extended family för kärlek och support!

Konstnären Rex Okoro Ijomanta framför en bokhylla. Han är iklädd svarta t-shirt och metallbågade glasögon.
Konstnären Rex Okoro Ijomanta, 2022.
Konstnären Johanna Gustavsson framför ett plakat på en scen. Hon ler och talar i mikrofon.
Johanna Gustavsson