fbpx
Målning i rött, orange, beige och svart. En kvinna, kanske en häxa, håller i två ölstop.
Sigrid Holmwood, Ale wife, 2022. Foto: Malmö Konsthall

Performance med Sigrid Holmwood

3.12 2022

Konstnären Sigrid Holmwood visar hur man gör pigment från växtdelen krapprot, samtidigt som hon berättar historien kring Malmös häxprocesser 1590.

Sigrid Holmwood – en av de 50 Malmökonstnärer som medverkar i den pågående utställningen I staden växer ett fält – gör en performance där hon framställer pigment från krapprötter och pratar med publiken om bakgrunden till Malmös häxprocesser 1590. Krapprot är ett av de historiskt viktigaste röda växtfärgämnena. Holmwood kommer också att berätta om hur Malmös häxprocesser och krapprötter relaterar till hennes verk i utställningen, och välkomnar frågor och dialog. Holmwoods performance kommer att pågå löpande under en timme.

Sigrid Holmwood (f. 1978, Hobart, Australien) bor och arbetar i Malmö. Hon är utbildad vid Goldsmiths College, London (2021); College of Art, London (2000–2002) och BFA Ruskin School of Art, Oxford University (1997–2000).

Bord ovanifrån med bunkar, burkar och tillbringare, och i kanten finns en lite torr grön växt med rötter. I mitten står en bunke med en tjock orangeröd gegga som också har spillts här och var på bordet.
Performance med krapprot på vernissagen för I staden växer ett fält. Foto: Helena Pataki

Information

Vad: Performance
När: Lör 3.12 kl 13–14
Var: Utställningshallen

Drop in, fri entré