fbpx
Målning av Ceija Stojka. Man med svastiska bindel om armen riktar vapen mot familj som står vid husvagn

Novellklubben + Konst

 - 

Gillar du att prata om det du har läst och sett? Då är du välkommen till Novellklubben + Konst – ett samarbete mellan Lindängenbiblioteket och Malmö Konsthall.

Vi läser alla en novell eller annan kort text med tematisk koppling till utställningen Ceija Stojka. Vi diskuterar sedan i grupp enligt en speciell modell. Ceija Stojka (1933-2013) var en romsk konstnär och författare som överlevde tre koncentrationsläger. Hon var knappt tio år gammal när hon kom till Auschwitz. Hennes böcker och målningar tillhör de allra första vittnesmålen om vad som hände romerna under Förintelsen.

Du har möjlighet att anmäla dig till tre tillfällen, antingen tisdag förmiddag eller onsdag kväll. Begränsat antal platser!

Under rådande restriktioner så kommer de två första träffarna ske digitalt, det tredje tillfället ses vi på Malmö Konsthall och inleder då med en visning i utställningen. De digitala träffarna sker via Teams, vilket är enkelt att ansluta till om man har en dator, läsplatta eller mobil med internet.

Träffar:

Tisdag 23 februari kl 10-11 Kylig vår av Aharon Appelfeld (OBS! Digitalt)

Onsdag 24 februari kl 17.30-18.30 Kylig vår av Aharon Appelfeld (OBS! Digitalt)

Tisdag 16 mars kl 10-11 Den fantastiska sommarskolan för romska wannabes ur novellsamlingen Den romska pianostämmaren och andra romska berättelser av Janna Eliot (OBS! Digitalt)

Onsdag 17 mars kl 17.30-18.30 Den fantastiska sommarskolan för romska wannabes ur novellsamlingen Den romska pianostämmaren och andra romska berättelser av Janna Eliot (OBS! Digitalt)

Tisdag 13 april kl 10-11.30 Visning av utställningen. Text: Pusjkin och den romska tjejen ur novellsamlingen Den romska pianostämmaren och andra romska berättelser av Janna Eliot (På Malmö Konsthall)

Onsdag 14 april kl 17.30-19 Visning av utställningen. Text: Pusjkin och den romska tjejen ur novellsamlingen Den romska pianostämmaren och andra romska berättelser av Janna Eliot (På Malmö Konsthall)

Anmälan:

Anmälan till ylva.brannstrom@malmo.se. Efter bekräftelse: texterna skickas ut per post eller hämtas på Lindängenbiblioteket. Ange i anmälan vilket du föredrar. För att få dem skickade, anmäl dig senast 11 februari för att säkert få texterna i posten.

Det är helt kostnadsfritt att delta. Riktat till vuxna, men alla är välkomna.