fbpx
Pressbild William Scott
William Scott, New York 2021. Foto: Cheryl Dunn

Möten med konst

Inspirationsdag för aktörer som jobbar med
funktionsnedsatta i Skåne 13.6 2022

Varför konst behövs inom daglig verksamhet och varför personer med funktionsnedsättning behövs inom konstvärlden. En inspirationsdag för er som jobbar med personer med funktions-nedsättning inom Skåne samt intresserade kulturaktörer.

Medverkande

Creative Growth Art Center grundades 1974 i Oakland, strax utanför San Francisco i USA, och är ledande inom konstfältet för personer med funktionsnedsättningar. Creative Growth har etablerat en modell för en kreativ plattform styrd av principen att konst är grundläggande för männikans sätt att uttrycka sig och alla människor har rätt till dess kommunkationsverktyg. William Scott, konstnären bakom sommarens utställning på Malmö Konsthall, har arbetat på Creative Growth i över 30 år.


Inuti startade 1996 i Stockholm och är en ateljéverksamhet för konstnärligt begåvade personer med funktionsvariationer. Verksamhetens mål är att skapa möjlighet för konstnärer med LSS-behov att vara en aktiv del av kulturlivet. Inuti är en femdelad verksamhet och bedriver tre ateljéer i Stockholm, ett konstgalleri samt en konstsamling – ”Inuti Collection”.
 

Kulturcentrum Skåne är en regional, utåtriktad kulturverksamhet i Lund som vänder sig till personer med intellektuella och kognitiva funktionsvarianter. Kulturcentrum vill lägga grunden för ett livslångt lärande och konstnärligt skapande. Centrumet driver en treårig eftergymnasial konstnärlig utbildning; en kulturarbetsplats i form av daglig verksamhet samt kursverksamhet och samarbetar med kommun, region, kulturinstitutioner, kulturutövare och högskola/universitet.
 

Malmö Konsthall har sedan 2011 drivit Konstlyftet, ett projekt som utvecklats i nära samarbete med Daglig verksamhet enligt LSS för vuxna personer med kognitiv eller fysisk funktionsnedsättning. Deltagarna har skapat konst efter att ha inspirerats av Malmö Konsthalls utställningar, och har varje år ställt ut sina verk. Från 2021 är Konstlyftet ett samarbete med Funktionsstödsförvaltningen och MKB fastighetsbolag. I 2021 gjordes offentliga konstverk på Trevnaden i Sofielund, Malmö.

Dessutom visning av William Scotts utställning och workshop
Mer detaljerat program kommer.

Frågor och mer info:
Lucy Smalley, projektledare pedagogik, Malmö Konsthall 
lucy.smalley@malmo.se

Inspirationsdagen är en del av projektet Lyssna som stöds av Region Skåne.

Information

Datum: Måndag 13.6 2022
Tid: 9:30—16
Plats: Malmö Konsthall, S:t Johannesgatan 7, 211 46 Malmö

Inspirationsdagen är gratis, inklusive morgon och eftermiddagsfika.
Anmälan via denna länk.

Länkar

Creative Growth Art Center 

Inuti

Kulturcentrum Skåne


Händer på konsthallen

Inga program planerade just nu