fbpx
Färgglad spraymålning i rosa och turkos.

Konstlyftet: Kvadrat upphöjt till tio

13.10 – 20.11 2022

Utställning med tio personer från fem LSS-boenden och två dagliga verksamheter i Malmö som i augusti arbetat med konstnären Max Avasoo. Deltagarna har tagit del av Malmö Konsthalls sommarutställningar med William Scott och Sandra Mujinga. Den egna kreativiteten har fått ta plats och utvecklas. 

Det har varit sex träffar plus ett uppsökande besök inför uppstarten samt ett utställningsmöte. Max Avasso har förberett plywoodskivor i tre olika storlekar och på dessa har använts blandteknik som sprayfärg, akvarell, akrylfärg, kol och kritor. Deltagarna har vetat exakt vad de velat göra och testat och experimenterat. Av verken på skivorna har vi gjort ett urval och det är dessa ni ser i utställningen. 

Medverkande konstnärer: Erik Löhnn, Jimmy Jönsson, Baneen Habas, Kristian dos Santos Gonzales, Stig Edvardsson, Renathe Sandgren, Emma Bengtsson, Anna Jönsson, Maria & Artylife

Två personer visar upp konstlyftets glada målningar

Information

Vad: Miniutställning

När: Under ordinarie öppettider
Var: Verkstan

Konstnär / projektledare: Max Avasoo 
Projektledare / pedagoger: Antje Nilsson och Lucy Smalley, Malmö Konsthall. 

Konstlyftet 2.0 är en vidareutveckling av en tidigare verksamhet på Malmö Konsthall, som nu sker i samarbete med Funktionsstödsförvaltningen i Malmö Stad och MKB Fastighets AB.

Konstlyftet 2.0 innefattar även ett gestaltningsuppdrag som kommer att invigas under hösten 2022 på Bellevuegården. Sex deltagare från tre olika LSS-boenden arbetar med ett offentligt konstverk under handledning av konstnär Nina Jensen. Gestaltningsuppdraget är det andra i sitt slag. Den 25 november 2021 invigdes tre konstverk i kvarteret Trevnaden på Sofielund. Tre deltagare från Holmgången DV, Maxmud Warsame Haji, Uffe Reinholdsson och Anna Jakobsson, gjorde varsitt offentligt konstverk inomhus och utomhus, under handledning av konstnärerna Karin Hasselberg Mang och Cecilia Wendt.

Stort tack till deltagare och personal

Deltagare i konstlyftet målar i akryl på ett papper
Deltagare i konstlyftet målar i akryl på ett papper