fbpx
Byst föreställande en utsmyckad person

Föredrag: The Road to Palmyra

 - 

För ungefär en vecka sedan öppnade utställningen Vejen til Palmyra på Glyptoteket i Köpenhamn. Det är den första utställningen i Danmark som fokuserar på kulturen i det antika Palmyra, denna mytomspunna stad belägen i dagens Syrien. 2015 var ett ödesår för kulturarven i det forna Mesopotamien. Stora delar av Palmyra ödelades av IS, liksom det tempel i fornstaden Nimrud i dagens Irak som Michael Rakowitz utställning på Malmö Konsthall kretsar kring.

För att uppmärksamma anknytningen mellan de båda utställningarna så har Malmö Konsthall bjudit in Anne Marie Nielsen, intendent för Antik Samling på Ny Carlsberg Glyptotek i Köpenhamn och curator för Vejen til Palmyra. Hon kommer att berätta om Palmyra och om att mista det oersättliga kollektiva kulturarvet.

Föredraget inleds med en kort introduktion av Anne Marie Nielsen och konsthallschef Mats Stjernstedt i utställningen The Invisible Enemy Should Not Exist (Room G). Malmö Konsthall gör det här eventet i samarbete med Ny Carlsberg Glyptotek i Köpenhamn.

OBS! På engelska.

Bild: Skönheten från Palmyra, installationsbild Ny Carlsberg Glyptotek. Foto: Anders Sune Berg