fbpx
Teckning/målning av en metamorfos av ett lila hjärta och ett hus. Bakgrunden är svart,

Finissage: Kim Demåne

Välkommen på finissage 11.5 2022

Välkommen till finissagen av Kim Demånes utställning Human City, ett samarbetsprojekt mellan Malmö Konsthall och organisationen Helamalmö. Projektet avslutas med en vernissage av det offentliga konstverket Ett brev till framtiden, skapat av ett hundratals ungdomar från olika skolor i Malmö samt allmänheten, tillsammans med konstnären.

Alla är välkomna!

Mer information

17–19
Verkstan, Malmö Konsthall
& restaurang SMAKs innegård
Med DJ Million Vibes

Ett brev till framtiden är ett offentligt medskapande konstverk gjorde under 12st workshops med åk 9 och gymnasie-skolklasser i Malmö samt allmänheten, tillsammans med gatukonstnär Kim Demåne. Det är ett samarbetsprojekt mellan Malmö Konsthall och organisationen Helamalmö. 

Konstverket skapades under och inspirerades av Human City – en utställning av Kim Demåne på Malmö Konsthall 9/4 – 15/5 2022. Ett brev till framtiden är en vidareutveckling av teman som finns i Demånes utställning och handlar om vad ungdomarna skulle vilja berätta om för framtiden. Resultatet är en värld av bilder och viktiga budskap där fantasin flödar fritt och allas röster får vara med.

TAU Hantverksskola, Årskurs 1
Hermodsdalsskolan, 9C 
Velandergårdens sjukhusundervisning 
Glokala Folkhögskolan  
Bryggeriets gymnasium, Årskurs 1 
Söderkullaskolan, 9A, 9C och 9D
Cybergymnasiet, Årskurs 3 

Kim Demåne (f. 1988, Ronneby) är en konstnär verksam inom muralmålning, teckning, animation och skulptur.  Sedan 2017 är Kim baserad i Malmö och under det senaste decenniet har Kim målat portaler till sitt universum i det offentliga rummet. Det senaste året har han haft stora gestaltningsuppdrag i Göteborg och Kristianstad, en muralmålning för Artscape i Sofielund. Kim är också en del av Stewdio Seved. 

Helamalmö är en av Sveriges största barn- och ungdomsorganisationer med strävan att höja levnadsförhållanden i socioekonomiskt utmanande områden. På deras mötesplatser erbjuds en meningsfull fritid med vuxna som ser de unga samt ett ledarskapsprogram för ett hundratal unga förebilder.  

 

Bild av konstnären Kim Demåne som sitter på huk vid ett av sina grafifiti verk.
Kim Demåne. Foto: Malmö Konsthall
Foto från Malmö Konsthalls innergård prytt med Kim Demånes verk
Verket Ett brev till framtiden på Malmö Konsthalls/Restaurang SMAKs innergård.