porträtt av Lone Abudas i svart rum

Urpremiär för AMFI: Det är ett jag som talar (Räkenskapens timme)

 - 

Tre städer, tre författare & tre skådespelare – den 29 februari blir det Malmöpremiär för det nya scenkonstprojektet AMFI: Det är ett jag som talar på Malmö konsthall. Tre föreställningar i regi av Saga Gärde turnerar mellan Malmö, Stockholm och Göteborg under våren 2020. Föreställningarna – som är litterära monologer med element av video, ljud och rörelse – kombineras med efterföljande fördjupande samtal.

I den första monologen av tre iscensätts den danska författaren Lone Aburas omtalade bok Det är ett jag som talar (Räkenskapens timme). På scen: Shang Imam. I söndagens panelsamtal medverkar: Saga Gärde, Lone Aburas, Shang Imam och författaren Elisabeth Hjorth. Serien produceras av produktionsplattformen Dela Kakan och Kristian Anshelm.

AMFI är en ny scen för samtal och dramatik. AMFI vill utveckla och utmana svensk samtidsdramatik och ge utrymme för litterära röster att skriva för scen. Hur ser den nya dramatiken ut idag? Utgångspunkten är att undersöka och synliggöra det dramatiska inslaget i ny litteratur. Genom att utforska nya formspråk på scen och bjuda in till samtal vill AMFI diskutera nya pjästexter utifrån deras litterära värde och dramatiska potential.

60 biljetter per föreställning. Kostnadsfritt men endast förbokade biljetter. Bokning: info.konsthall@malmo.se

 

FÖRESTÄLLNINGARNA PÅ MALMÖ KONSTHALL

AMFI 1: DET ÄR ETT JAG SOM TALAR av Lone Aburas
Lördag 29.2 kl 15.00
Söndag 1.3 kl 15.00 (samtal efteråt)

AMFI 2: ÖMHETEN av Felicia Mulinari
Lördag 28.3. kl 15
Söndag 29.3 kl 15 (samtal efteråt)

AMFI 3, FÖRLUSTENS RUMTID av Balsam Karam, visas på PotatoPotato Scenkonst i Malmö i april.

Bild: Lone Aburas. Foto: Robin Skjöldborg