fbpx
Två personer siktar mot varandra med gevär framför ett höghus, bilden är svartvit.
Foto: Jens S Jensen

Dubbel bokrelease: Fotografiska verk

16.11 2022

I november bjuder vi på en kväll med fokus på fotografi. Vi presenterar projektet Periferi 22 där fjorton skånska fotografer skapat varsitt fanzine. Samma kväll presenteras den nya boken Jens S Jensen – Samlat Verk om en av efterkrigstidens viktigaste fotografer. Programmet arrangeras av Centrum för fotografi i Skåne och leds av Niclas Östlind, filosofie doktor i fotografi, curator och lärare vid HDK Valand. 

Periferi 22 är ett projekt där fjorton skånska fotografer har valts ut att göra varsitt fanzine. I projektet, som har initierats och drivits av Centrum för fotografi, medverkar Alexandra Lige, Alice Millet, Christian Skog, Cia Kanthi, Frans Hällqvist, Futuro Berg Fredes, Inga Linn Härdelin, Johanna Schartau, Jonas Dahlström, Kim Westerström, Lotten Pålsson och Roger Westin, Marie Andersson, Martin Magntorn och Måns Jensen, som alla har gjort varsitt fanzine. Under kvällen leder Niclas Östlind ett samtal med några av konstnärerna. De medverkande konstnärerna är: Måns Jensen, Alexandra Lige, Johanna Schartau och Kim Westerström.

Samma kväll presenteras den nya boken Jens S Jensen – Samlat Verk (Bokförlaget Arena, 2022) som skildrar bredden och djupet hos en av efterkrigstidens viktigaste fotografer. Mellan 1973 och 2013 dokumenterade Jens S Jensen Hammarkullen utanför Göteborg och skapade genom det en unik skildring av ett miljonprogramsområde och dess invånare.

Fanzinen och boken säljs till specialpris under kvällen. Priset för ett fanzine är 100 SEK och priset för hela samlingen med 14 fanzine är 1200 SEK. Jens S Jensens bok säljs för signeringspriset 398 SEK.

Information

Vad: Bokrelease

När: 16.11 kl 17–19
Plats: C-salen

Fri entré, ingen anmälan krävs

Samarr: Centrum för Fotografi