fbpx
Utställningen I staden växer ett fälts curatorer framför publik, de applåderar och ser glada ut.
Utställningens curatoer Mats Stjernstedt (till vänster), Emily Fahlén och Asrin Haidari. Foto: Helena Pataki

Curatorsvisning: I staden växer ett fält

12.11 2022

Följ med när utställningens curatorer Emily FahlénAsrin HaidariElena Tzotzi och konsthallschef Mats Stjernstedt visar utställningen I staden växer ett fält, som visar upp Malmös myllrande konstscen.

Malmö är en fantastisk konststad. Den här utställningen vill berätta om konsten i staden – just nu – och det med hjälp av konstnärer som outtröttligt verkar i den. De är födda mellan 1940-talet och 1990-talet, alla aktiva på Malmös konstscen med en bredd av uttryck. 50 konstnärskap deltar och bland deltagarna finns en gemensam inställning till konsten som något oumbärligt. Många har erfarit både framgång och tysta passager under tidens gång, men arbetet med konsten har hela tiden fortgått. En del har precis börjat. 

Curatorerna om utställningen i utställningskatalogen

Utställningen är resultatet av ett samarbete mellan de fyra curatorerna. Emily Fahlén och Asrin Haidari arbetar till vardags med konstplattformen Mint i Stockholm, där de i samarbete med konstnärer och organisationer på olika platser uppehåller sig vid rörelser i tid: politiska, geografiska och konstnärliga. Elena Tzotzi driver SIGNAL – Center för samtidskonst i Malmö tillsammans med Carl Lindh. SIGNAL producerar och presenterar utställningar, föreläsningar, seminarier och andra arrangemang med fokus på aktuella frågor och samtida konst- och kulturproduktion.

Information

Vad: Guidad visning

När: Lördag 12 november kl 14–15
Var: Utställningshallen

Ingen anmälan krävs