fbpx
Blå rosa bakgrund med moln, bergskedja och en person i samma färgskala

BOKRELEASE med samtal: Simulacra 2

 - 

Presentation av den nyutkomna boken Simulacra 2, som innehåller arbeten som förhåller sig till fiktionaliserad verklighet. Medverkande i boken är konstnärerna Patricio Dalgo (EC), Narae Jin (KR), Marit Lindberg (SE), Henrik Lund Jørgensen (DA), Katti Lundh (SE), Lena Ollmark (SE), Leif Skoog (SE), Michelle Monareng (RSA) och Johan Suneson (SE). Grafisk design: Andreas Nordström.

Boken presenteras i ett samtal med Johan Suneson, Marit Lindberg och Lars-Henrik Ståhl. Eventuellt fler deltagare via zoom.

”Simulacra” är plural av den latinska termen simulacrum, som beskriver något artificiellt som tas för verklighet. I konst och litteratur existerar människoliknande figurer som blir levande. Porträttet av Dorian Gray, Pinocchio, Frankensteins monster, Homunculus och Golem är alla exempel på detta. Siffran ”2” i titeln används i betydelsen: en kopia utan original eller en kopia av en kopia. Ungefär som att namnge en båt till ”Jesus Christ 2” eller säga att second hand betecknar något som redan använts. Begreppet Simulacra har ändrat sin betydelse över tid. Det handlar om ansvar för och ofantliga möjligheterna till kreativitet.

Boken säljs till specialpris under eftermiddagen i bokhandeln. Max 50 personer, ingen anmälan krävs.