fbpx
Ett barn och en katt ligger ner tillsammans i en säng. Katten, ljust beige päls samt stora öron, ligger närmast kameran och bakom katten ligger barnet som bär ett vitt linne och håller armen runt katten. I sängen finns sängkläder med ett blommönster i pastellfärger.

Bokrelease: In Bed av Lisa Strömbeck

Lördag 20/8. Kl 14-16

Höft mot höft, tass på hand, kropp mot kropp. Lisa Strömbecks bok In Bed innehåller tjugo fotografier ur serien med samma namn, tagna 2014 och framåt. Den kroppsliga och ordlösa närheten mellan människa och husdjur skildras här i hemmets lugnaste rum, i sovrummet.  

I förordet till boken ger Lisa Strömbeck några förslag på varför vi i västvärlden idag, äger rekordmånga sällskapsdjur. Boken som ges ut av Woodpecker Projects innehåller dessutom ett efterord av Linda Bergman, konsthistoriker, konstnär och grundare av VERK tidskrift.  Lisa Strömbeck är på plats och signerar även böckerna.

Lisa Strömbeck är konstnär född i Andrarum och bosatt i Danmark där hon utbildade sig vid Det Kongelige Danske Kunstakademi. Kameran är hennes främsta verktyg. Sedan 1990-talet har hon skapat en rad videofilmer och fotoserier, många med fokus på människans relation med andra djur. Hundar, hennes egna såväl som bekantas, spelar viktiga roller i verken, liksom gäng med herrelösa hundar. Serien In Bed har visats i många utställningar världen över, senast i Fotografiska i Stockholm och Tallinn. Den finns även i Moderna Museets samling. 

Bild: Ur boken In Bed av Lisa Strömbeck 

Aktuell information

Plats: Bokhandeln

Tid: Lördag 28/8 kl 14-16