fbpx
Lila rättegångssal fylld av människor med vit text över

AW med Fronesis

 - 

Under hösten blir det fyra After Work med samtal med lokalt förankrade panelister utifrån tidskriften Fronesis senaste nummer. Restaurang SMAK håller öppet under kvällen och erbjuder ett bokningsbart middagspaket till specialpris (se nedan).

Först ut är ett samtal med högaktuella ekonomi-historikern Erik Bengtsson som samtalar om sin uppmärksammade bok Världens jämlikaste land? tillsammans med David Lindberg från Arkiv förlag, utifrån Fronesis senaste nummer på temat ”Egendom”.

I Världens jämlikaste land? gör Erik Bengtsson upp med den svenska självbilden om jämlikhet som ett djupt rotat nationellt särdrag. Han visar hur Sverige före demokratins genombrott i realiteten var ett ovanligt ojämlikt land. 1900-talets jämlikhet och stora uppslutning bakom välfärdsstaten skapades istället av en bred koalition mellan de folkrörelser som växte fram från 1870-talet och framåt i opposition till ojämlikhetens konservativa försvarare. Samhället de skapade var någonting nytt och ett tydligt brott med det gamla Sverige. 

Samarr. Fronesis

Kommande datum:
21/10 Egendom och kritik
18/11 Urbana rum, alternativa egendomsformer och rörelse
2/12 Kolonisering, mark och naturresurser

Anmälan till hannah.ohlen@fronesis.nu senast 5.10. Begränsat antal platser (40 stycken). Kvällen till ära har Restaurang Smak på Malmö Konsthall satt ihop ett förmånligt erbjudande. Om ni vill äta, ange även detta i er anmälan. Alternativ 1 eller 2 (pris 235 kronor)

Alternativ 1:
Liten varm vegetarisk soppa med bröd
Smördegsbakelse (fylld med puylinser, potatis, färskost, örter och grönsaker) med en örtig färskostkräm och spenatsallad
1 glas öl, vin eller alkoholfritt alternativ
kaffe/te

Alternativ 2:
Liten varm soppa med bröd och smör
Italienska kalvfärsbollar i het tomatsås med basilika
1 glas öl, vin eller alkoholfritt alternativ
Kaffe/te