fbpx
En hög med kataloger till utställningen I staden växer ett fält

Artist talks med 7 konstnärer: I staden växer ett fält

13.11 2022

Möt sju av de femtio konstnärer som medverkar i vår aktuella utställning I staden växer ett fält. Genom korta artist talks och presentationer i utställningsrummet öppnar Anita Christoffersson, Lars Embäck, Sigrid Holmwood, Tamara de Laval, LealVeileby, Iman Mohammed och Jonelle Twum upp sina verk för konsthallens besökare.

I staden växer ett fält är en av de största grupputställningar som gjorts på Konsthallen på senare tid med verk av ett 50-tal konstnärer från Malmös konstscen. Utställningen speglar den kraft och energi som finns i stadens konstliv; dess dragningskraft på konstnärer att komma till Malmö och stanna kvar, konstens egensinnighet och integritet, och dess nätverk av alternativa och konstnärsdrivna utställningsmöjligheter.

På söndag gästar sju av konstnärerna Konsthallen. I dialog med utställningens curatorer presenterar sina verk under cirka tio minuter var. På plats är också utställningens fyra curatorer Emily FahlénAsrin HaidariElena Tzotzi och konsthallschef Mats Stjernstedt. Det här är en unik möjlighet att förstå utställningen på ett djupare plan, och höra konstnärernas egen röst om den konstnärliga processen, verkens tillblivelse och den kollegiala skaparkraften i Malmö.

För den som vill finns det möjlighet att följa med på en guidad visning av hela utställningen efteråt, med start klockan 14.

Information

Vad: Artist talks med visning

När: Sön 13.11 kl 12.30–14
Var: Utställningshallen
Språk: Svenska

Drop in & fri entré