fbpx
Installationsbild av hyllor i utställningen I staden växer ett fält.
Del av verket ON-HOLD. I förgrunden Matti Sumari, i bakgrunden Petter Dahlström Persson

Artist talk: Möt konstnärerna bakom verken

11.12 2022

Samarbeten och olika konstnärsdrivna initiativ är viktiga för konstlivet i Malmö. Det visar konstnären Johan Nahojs kollegiala verk ON-HOLD i konsthallens pågående utställning I staden växer ett fält – 50 konstnärer i Malmö. Verket lyfter 23 olika konstnärer som alla fått en personlig hylla, ett utställningsrum för sin konst. Möt Nahoj och konstnärerna Nils EkmanIngrid FurreJennifer Sameland och Matti Sumari i ett artist talk.

Artist talket sker i form av en rundvandring i utställningen där konstnärerna öppnar upp sina verk för besökarna. Utöver Johan Nahoj och konstnärerna medverkar också konsthallschef Mats Stjernstedt. Det här är en unik möjlighet att förstå utställningen på ett djupare plan, och höra konstnärernas egen röst om den konstnärliga processen, verkens tillblivelse och den kollegiala skaparkraften i Malmö.

I staden växer ett fält är en av de största grupputställningar som gjorts på Konsthallen på senare tid. Utställningen speglar den kraft och energi som finns i stadens konstliv; dess dragningskraft på konstnärer att komma till Malmö och stanna kvar, konstens egensinnighet och integritet, och dess nätverk av alternativa och konstnärsdrivna utställningsmöjligheter.

För den som vill finns det möjlighet att följa med på en guidad visning av hela utställningen efteråt, med start klockan 14.

Information

Vad: Artist talk
När: Sön 11.12 kl 12.30–14
Var: Utställningshallen

Fri entré, ingen anmälan krävs

Porträtt av yngre man som sitter ned i klädd i glada färger med organiska objekt på sina knän
Matti Sumari
Porträtt av yngre kvinna i glasögon och grön blus
Jennifer Sameland
Porträtt av ung man i svart tröja
Nils Ekman
Kvinna håller i ett vitt papper med en streckteckning
Ingrid Furre