fbpx
Porträtt av Felicia Mulinari i rött läppstift och jeansjacka

Amfi-scenkonst: Svaghetens parti av Felicia Mulinari

 - 

Amfi gästar Malmö Konsthall med ny pjäs av Felicia Mulinari

”Jag vet inte om det här är ett kärleksbrev eller en medlemsansökan. Om det vore en medlemsansökan så vore det till svaghetens parti. Jag vet inte om det här är ett kärleksbrev eller en medlemsansökan. Om detta vore en medlemsansökan så skulle formuläret fråga mig vad svaghet är.” (ur Svaghetens parti av Felicia Mulinari)

Andra delen av Amfis serie med ny dramatik spelas nu för publik på Malmö Konsthall efter vårens filmatiserade premiär. Texten är en lyrisk skildring av smärta och sjukdom där Mulinari undersöker politiska och existentiella villkor för svaghet och omsorg. Vad innebär det när kroppen är en brist, vilka är alla de kropparna som bär upp en kropp? Omsorg som en smärtsam paradox, skuld är en revolutionär smitta.

Texten framförs av Sandra Medina, i en ljudvärld designad av Sibille Attar och i Saga Gärdes regi. Felicia Mulinari debuterade med  diktsamlingen Det som inte kan utplånas (Bonniers förlag, 2019) och har tidigare skrivit pjäsen Labyrint i samarbete med Saga Gärde för Unga Malmö stadsteater.

Amfi vill i serien Det är ett jag som talar utveckla och utmana svensk samtidsdramatik och ge utrymme för litterära röster att skriva för scen. Genom att utforska nya formspråk på scen och bjuda in till samtal vill Amfi diskutera nya pjästexter utifrån deras litterära värde och dramatiska potential.

Speltider: Lördag 10.10 kl 15 och söndag 11.10 kl 15.00.
Föreställningen är ca 30 min. Lördagens föreställning föregås av ett samtal mellan Felicia Mulinari och Andrea Malesevic i samarbete med Stockholms Kvinnohistoriska.

Fri entré! Endast 30 åskådarplatser per föreställning.
Förhandsbokning krävs genom anmälan här.
Obs! Föreställningen den 10.11 är fullbokad.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och publiken ges möjlighet att hålla avstånd innan, under och efter arrangemanget. Om du på dagen visar några sjukdomssymptom ombeds du stanna hemma och ges möjlighet se föreställningen online.

 

Medverkande 

Felicia Mulinari (f. 1990) är poet, dramatiker, kritiker och aktivist. Hon slog igenom 2015 med bloggen ‘. Under 2018 debuterade hon som dramatiker med pjäsen Labyrint på Malmö stadsteater i samarbete med Saga Gärde. Hennes första diktsamling Det som inte kan utplånas utkom under februari 2019 på Albert Bonniers förlag och har nominerats till Årets katapultpris. 

Saga Gärde är regissör och arbetar med scenkonst och film genom dokumentära processer. Hon väver samman dokumentärt material, ljud och musik med nyskrivna texter och skapar föreställningar med principer hämtade från musikalisk komposition. I samarbete med ljuddesignern David Gülich har hon gjort radiodrama för Sveriges Radio av Athena Farrokhzads debut Vitsvit och monologen Brev till en krigerska, 2016. 

Sandra Medina är utbildad vid Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm. Sedan 1994 har hon arbetat som frilansande dansare med en mängd olika koreografer och regissörer, bland annat på Östgötabaletten, Skånes Dansteater och i Kompani Raande–voo och som skådespelare på bl.a. Teater Tribunalen, Västmanlands Teater och Stockholms Stadsteater. Senast har hon medverkat i  Allt du önskar och Sexual Contact på Unga Klara och Because I´m worth it på Kulturhuset Stadsteatern.

Sibille Attar är musikproducent, låtskrivare och artist. Hon släpper skivor under eget namn sedan 2012 och 2019 mottog hon SKAP’s prestigefyllda Popris. I Amfi #2 medverkar hon som kompositör och har satt den ljudtekniska riggen för föreställningen. 

Bild: Felicia Mulinari. Foto: Stefan Tell