fbpx
Färgstark teckning av stadslandskap och blå muskulös figur i tv-spelslik miljö

Vernissage: William Scott & Sandra Mujinga

Utställningshallen 10.6 kl 19–21

Sommarens utställningar med William Scott, och Sandra Mujinga är två separata utställningsprojekt som bjudits in till Malmö Konsthall. Här är de installerade i en öppen formation så utställningarna flätas samman, rumsligt, tematiskt och konstnärligt.

William Scott och Sandra Mujinga utforskar i sina respektive konstnärskap alternativa världar, Scott genom sitt detaljrika måleriska arbete och Mujinga i sina digitala processer som ingår i ett mångfacetterat arbete med skulptur, installation, performance och elektronisk musik – ofta sammanfattat i ett enda verk.Konstnärerna lyfter i sina verk viktiga frågeställningar kring kropp, identitet och representation. Dessa är kopplade till undersökningar om synlighet och tillhörighet: i vilka rum som man hör hemma, och vilka man har möjlighet att beträda genom ett utopiskt tänkande och världsbyggande.

Information

19.30: Mats Stjernstedt, chef för Malmö Konsthall och Tom di Maria, chef för Creative Growth Art Center, Oakland, Tominga Hope O’Donnell, Senior Curator – Contemporary Art MUNCH, Oslo och Frida Trollmyr, kulturnämndens ordförande, Malmö Stad presenterar utställningarna

→ Utställningshallen öppen till kl 21. Restaurang Smak till kl 23.
→ DJ-set av Brom Apondi och drycker till salu i Restaurang Smak

Brom Apondi. Foto: Rebecca Larsson

Brom Apondi har blivit förälskad i att sprida glädje och kärlek genom musik. Hon inspireras väldigt mycket av hennes östafrikanska rötter och hennes oändliga kärlek till dancehall och reggae riddims. Under kvällen bjuder hon på massor med beats från kontinenten, allt från Amapiano till Gengetone!