fbpx
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Sydsvenskans salonger: Vilket Malmö vill vi ha?

1.3 18:00

Porträttbilder av fyra personer med koppling till stadsplanering och arkitektur: Finn Williams, Åsa Bjerndell, Fredrik Gertten och Heidi Avellan.
På bild från vänster uppifrån: Finn Williams, Åsa Bjerndell, Fredrik Gertten och Heidi Avellan.

Sydsvenskans salonger: Vilket Malmö vill vi ha?

1.3 2023

Till 2045 beräknas Malmö ha en halv miljon invånare. Hur byggs en stad så att den inkluderar nyanlända, öppnar för mångfald, rymmer hållbarhet och behåller sin själ? Välkommen på ett samtal i samarbete med Sydsvenskan om hur staden kan växa och hur vi kan värna om Malmös mångfald.

Mångfald utgörs av sköra ekosystem som är beroende av många faktorer för att kunna utvecklas, växa och överleva. Hur motverkar man en gentrifiering och en homogenisering av staden? Inser vi vad som står på spel, och vet vi vad som inte får gå förlorat? Årets första Sydsvenskans salonger handlar om Malmö och Malmös framtid med utgångspunkt i arkitekturåret Malmö in the Making.

Sydsvenskans salonger är ett samtalsforum och ett samarbete mellan Malmö Konsthall och Sydsvenskan. Medverkande i detta samtal är Fredrik Gertten, filmare och journalist, Malmös stadsarkitekt Finn Williams och Åsa Bjerndell, arkitekt på White arkitekter/CSAM. Samtalet leds av Heidi Avellan, politisk chefredaktör för Sydsvenskan/Helsingborgs Dagblad.

Samtalet är en av Malmö stads satsningar under Malmö in the making. Malmö stad är officiell samarbetspartner till Köpenhamn som under 2023 är World Capital of Achitecture. Med initiativet Malmö in the making vill Malmö stad under 2023 utforska de utmaningar som Malmö står inför när staden växer och utvecklas. Hur kan vi planera staden med utgångspunkt i oss som bor i Malmö och våra relationer till det offentliga rummet, konst, design, kultur, kulturarv och arkitektur?

Vad: Panelsamtal
När: Ons 1.3 kl 18–19
Var: Restaurang SMAK

Ingen anmälan krävs, fri entré

Samarr. Sydsvenskan