fbpx
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Den stora mullvadsfesten

Två händer som liknar mullvadshänder, den ena håller i en flöjt. Bakgrunden är grön, det ser ut som om de befinner sig under vattenytan.

Den stora mullvadsfesten

13.1 2022

Den stora höstutställningen I staden växer ett fält – 50 konstnärer i Malmö har varit en av de mest besökta på flera år. För att jordfästa utställningen välkomnar vi till en festlig programkväll med livemusik, säckpipa, eldceremoni, DJs och mingel i regi av konstnärsduon Moloid A… 

Mullvaden lever i underjordiska gångar och är bara uppe ovanför jorden korta stunder. Låt oss lyckligt gräva ned oss i mörka skrymslen och förenas under en helkväll med livemusik, jordkaka och mingel!  

Programmet inleds med välkomsttal, skål och jordkaka. Under kvällen följer en festspecifik 3D-installation med en spökande, sörjande talkör framtagen av Malmökonstnären Helena Fernández-Cavada och premiärvisning av en mullvadsinspirerad kortfilm inspelad i Konsthallens nedre regioner (källaren). Under en eldceremoni kan du bränna upp negativt laddade papper – dåliga recensioner, parkeringsböter, otrevliga brev eller gamla läxor som du inte kommer att försöka lära dig på nytt – ackompanjerat av riksspelman Erik Ask-Upmark på svensk säckpipa, för att sedan dansa loss till Maja Darkest Karlsson, De Empirez och DJ Negritude!  

Malmös Maja Darkest Karlsson är låtskrivare, artist och ljuddesigner som har producerat popmusik sedan 2001. De Empirez, baserade i Göteborg, underhåller med dansmusik framförd på bland annat lokole, ekwe, udu och saxofon. Tillsammans med DJ Negritude’s cocktail av Old school Hip-Hop, Soul och RnB får de det triangelformade dansgolvet att lyfta!  Baren i restaurang SMAK är öppen hela kvällen.  

Festens värd är konstnärsduon Moloid A… som består av poeten Ida Börjel och konstnären Lo Hillarp. Med mullvaden (den kännande, görande varelsen) som raster ägnar de sig åt grävandet, drivna av en längtan efter det rätta elementet som synes ha gått förlorat. Moloid A… verkar för handgriplig sammansvurenhet, en plats från vilken vi kan improvisera och ta ett gemensamt språng ner i det underjordsmedvetna. 

Program:

19.15: Moloid A… välkomnar med kortfilmen Episode C och jordtårta
20.00: Performance av Helena Fernandez-Cavada
20.30: Konsert med Maja Darkest Karlsson
21–22.00 ”I staden växer ett fält” är öppen. Pop-up-bokhandel till stöd för Ukraina.
21.30: Eldceremoni med Erik Ask-Upmark på säckpipa
22.00: Konsert med De Empirez
Kvällens DJ: Negritude

Information

Vad: Programkväll och avslutning för utställningen I staden växer ett fält – 50 konstnärer i Malmö
När: Fre 13.1 kl 19–23
Var: Mellanrummet & restaurang SMAK. Ingång via restaurang SMAK

Ingen anmälan krävs, fri entré